Komentari

opcije.blog.hr

Dodaj komentar (15)

Marketing


  • Oglina spilja

    Danas uhvatio mrvl na 1.55.Thanks!Ova korekcija mi je baš dobro došla za repozicioniranje.

    avatar

    10.05.2007. (19:35)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Upravo se razrjesila AMGN prica, negativno po AMGN (dalo se je naslutiti iz onog bloomberg izvjestaja jer cim imamo povecani rizik za srce veca je sansa za zaustavljanje trejdanja tog ljeka dok se ne naprave dodatna istrazivanja). Zanimljivo je da je CNBC donio news break, dok jos na google ili yahoo ni traga ni glasa. Onaj jucerasnji put JUN@60 od 0.75 a malo prije se trejdao za 2.40$ (iako vidim da je sad malo i opao oko 2.05). Steta sto nismo malo proradili ovu pricu, ja jucer vise nisam puno stigao napravit (ujutro se rano dizem). Ovo je mogao bit izvorni HK trejd :-)

    avatar

    10.05.2007. (21:31)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Uf, onaj put JUN@60 je sad vec na 3.50$ evo tocke izlaza.

    avatar

    10.05.2007. (22:00)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    eto.. sad kad vidis ovo sa AMGENom to ce te drugi puta ponukati na takav potez a pitanje da li ce se ponoviti ovakav scenario! To je ono kod trejdanja.. propustene sanse nas BOLE i drugi put ih hocemo nadoknaditi.. i ja bi sad da sam ga kupio za 7,000 ha ha ... ali eto ... disciplina je disciplina/

    avatar

    10.05.2007. (22:19)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Je, najlakse je bit general nakon bitke.
    Ali neka, cekaju nas jos mnoge. :-) a disciplinu cemo disciplicirano vjezbati.

    avatar

    10.05.2007. (22:24)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Pozdrav OM, zeljno iscekujemo tvoj novi unos, a u medjuvremenu imam jedno pitanje. Naime, kad si zapoceo trejdati na koji nacin si dosao do tih prvih 30-40 firmi koje si pratio?

    avatar

    13.05.2007. (14:23)    -   -   -   -  

  • Greenshoe's corner

    Dobar unos medjutim mislim da si izostavio jednu stvar za nas koji nemamo mogucnost gledanja i pracenja CBNC-a: da li gospon Krejmer periodicno objavljuje takove spekulativne prijedloge, i ako da koliko cesto i da li postoje neki konkretni datumi? Da li su ti prijedlozi postani negdje na webu ili ih se moze pratiti iskljucivo gledajuci CNBC?
    Pozdrav do sljedeceg posta kojeg ziljno iscekujemo..

    avatar

    13.05.2007. (21:59)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    @GC: Cramer ima emisije svaki dan u vecernjem terminu (EST) i tada objavljuje jedno 10 - 20 dionica. Postoje dosta blogova koje prate Cramera i koji daju rekapitulaciju onog sto je receno u emisiji. Ja koristim maddmoney na blogspotu. Pozdrav

    avatar

    14.05.2007. (06:55)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Pozdrav svima bio sam na putu ovaj petak+vikend pa nisam pratio ni pisao unose. Sto se gornjih pitanja tice evo redom:
    @WItsch: Nije bilo tesko doci do prvih 30-40 dionica jer u doba mog zapocinjanja je TEHNOLOGIJA, NASDAQ (i kasnije INTERNET) sektor divljao kao lud i to su bile HOT dionice sve od CISCA do YHOOa, INTELA, MSFTA a i nekih koje su od onda nestale kao NETSCAPE, Compaq (postao je dio HP_ ) itd. Objavio sam jednom STARE liste i cijene iz onog doba na svom RESOURCE BLOGU.. zanimljivo za pogledati!
    @Greenshoe: .. ne objavljuje bas ovakve spekulativne kao te koje je nazvao svojim SPEKULATIVNIM INDEXOM . Barem ja ne znam da je objavio sastav novog (SPekulativnog Indexa) od tada! Za ostalo vidi odgovor Witschafta!
    Pozdrav svima ..nastavljamo ovaj tjedan!

    avatar

    14.05.2007. (09:27)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    Bas me zanima sto ce danas (Pondejeljak) bit sa dionicom DCX (Daimler-Chrysler), prodan je 80%-tni udio u Chrysleru. Jos u petak su na CNBC govorili da ce se prodaja Chryslera obavit u narednih few weeks jer su se pojavili jos par ponudjaca. Obicno vrijednost dionice firme koja se rjesava problematicnog dijela skoci. Na Frankfurtskoj burzi je DCX danas otisao 5% gore.

    U petak sam usao u spread (kupio 5x call JUN@80 (4.60$) i prodao 5x call JUN@85 (2.20$).
    Sad dolazi pitanje za OM.
    Ovaj trade nema osiguranja sa donje strane, tj. u slucaju pada DCX ispod 82,4$ gubim kompletan ulog (oko 1200$). Max zarada na expiraciji je 2500-1200 - 2x2x15 = 1240).
    Da sam kupio PUT na recimo 80 (koji je uzgred receno bio relativno skup u iznosu kao i potencijalna zarada za 5 callova tj. 1.2$) opet bih imao rupu izmedju 80 i 82.4.
    S obzirom da je DCX vec u petak skocio sa 80 na 82$, ne ocekujem da ce DCX skocit na puno vise od 85 (tu negdje je 52 week high) i stoga je kupovati call JUN@85 za 2.20$ bilo jako skupo (jer da bih zaradio DCX bi trebao skocit na vise od 87,2. $).
    Da li bi ti uopce ulazio u ovakav trejd? Da li je povoljan omjer ulozenog i dobijenog i s obzirom na rizik?
    Da li se ista moze poboljsati u ovoj strategiji?
    Inace tek sam u petak shvatio vrijednost hvatanja screen shotova (tko bi prepisao sve te cijene i detalje). Kako li sam mogao zivjeti bez toga?.
    Pozdrav

    avatar

    14.05.2007. (12:51)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    @OM: U iduci petak dolazi expiration opcija. Cramer je najavio par firmi koje su krajnje spekulativne (KCI, MEND). S obzirom da se od njih moze ocekivati znacajniji pomak, da li ces se drzati po strani ili ces ipak probati zaigrati na neku od njih? Zasto (ili jedno ili drugo)?
    S obzirom da je ovo meni prvi 3. petak, ovaj put cu bit samo promatrac (necu paper trejdati). Pored toga, primjetio sam tendenciju da me hvata zelja za trejdanjem samo da bih trejdao.
    Takodjer, s obzirom da sam tek zagrebao ovo podrucje, osjecam da premalo znam (ili da puno toga ne znam) i uglavnom dosadasnji trejdovi su se bazirali na nekakvom momentumu (vijest), bez nekakvih bitnijih fundamentalnih analiza kao npr. na slucaju DCX gdje je vijest zanimljiva i potencijalno iskoristiva (i jos ne znam da li isplativa) no gdje brojevi nisu bas bili najpovoljniji. Inace pricu o DCX-u sam pratio jos od prosle godine (nevezano uz ovo trejdanje, dok jos nisam niti pomisljao na trejdanje).
    Probat cu pratit par dionica pred zatvaranje (budi slobodan predloziti neku) cisto da vidim ponasanje ucesnika u igri (ako budem mogao ista primjeti, ha ha ha).

    avatar

    14.05.2007. (13:13)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    DCX se je otvorio na 85$ i polako se spustio na 84.15$, dao sam nalog za prodaju dok sam bio u plusu par stotina $, no dok se je nalog realizirao i plus se je istopio na samo 15$.

    avatar

    14.05.2007. (16:22)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    @Wirtschaft:.. whuuu puno pitanja ali na zalost nemam puno vremena za odgovore. Vratio sam se sa kraceg puta i u petak nisam bio u Marketu tako da NISAM VIDIO KREJMEROVE PREPORUKE a posto ih nisam ni snimio a niti imao prilike posteno pregledati i napraviti "Domacu Zadacu" iz njih, ovaj puta cu PROPUSTITI njegove tipove. Ako imate neke KANDIDATE za trejdove za iduci tjedan, trebate odvojiti neko vrijeme PREKO VIKENDA da ih "protresete" inace kad zapocne trejding tjedan obicno je prekasno!

    Sto se tice tvog DXC bullish spreada on mi izgleda OK samo BI JA NA TVOM MJESTU BIO JAKO OPREZAN kao pocetnik SA SPREADOVIMA NA OPTIONXPRESSU! Razlog lezi u cisto prozaicnoj cinjenici da si POCETNIK i da ti nije jednostavno cekati predugo u poziciji i gledati eventualno kako se tvoj nagomilani profit "topi polako" jer moras cekati EXPIRACIJU OPCIJE! Posto (predpostavljam) NEMAS PUNO NOVACA (na pravom ili paper accountu) a aKo nemas dovoljno novaca da LIKVIDIRAS SHORT LEG SPREADA I ONDA IZADJES IZ "DUGE NOGE" onda ces MORATI OSTATI U POZICIJI DO EXPIRACIJE sto nije uvijek jednostavno ni pozeljno, osobito kad dionica jurne i ima tako naglu zaradu.

    Poanta TAKVOG SPREADA je u tome da se najcesce treba cekati EXPIRACIJA (ili koji dan ranije- ovisi o Grcima) koja vremenski obezvrijedi GORNJU (short ) nogu tako da se moze dobiti MAXIMALNA ZARADA za spread! Iz trejda se moze izaci i PRIJE EXPIRACIJE ALI za likvidiranje 5 short CALLOVA@85 morao bi imati oko 5x100x2.65 (trenutna cijena CALLa@85) $1,325 da bi nakon toga mogao prodati LONG LEG za nekih 5x100x5.70 (trenutna cijena CALLa@80) $2,850 sto je razlika od $1,525 ili samo dvijestotinjak vise od tocke tvoga ulaza! Moj brat voli spreadove jer veli da ga ONEMOGUCUJU U BRZOPLETOM TREJDANJU (prisiljavaju na cekanje blizu expiracije)! Spreadovi su OK kad naucis kako ih pazljivo konstruirati i iz njih zaci samo za moj ukus nekad sputavaju! Pozdrav:)

    avatar

    15.05.2007. (10:20)    -   -   -   -  

  • Wirtschaft

    @OM: Thanks na odgovorima.

    avatar

    15.05.2007. (15:00)    -   -   -   -  

  • Optionmaster

    Sa DRUGE STRANE (samo da dopunim ovo gore jer me danasnji pomak u DCX podsjetio) ako udjes DUBLJE ITM i sa GORNJIM (short) callom onda ce time-value postati minimalan i moci ces izaci ali TREBATI CES PUNO NOVACA! Hocu reci evo danasnji (utorak) novi pomak od oko +2.32 (DCX na 86.49) doveo je callove 80-85 do spreada vrijednosti od 4 (6-2)! Znas i sam da je maximalan 5.. zato ako dodje DO MAXIMALNOG spreada ili BLIZU TE VRIJEDNOSTI dobro je zblokirati zaradu i izaci ako je financijski moguce (zbog opisanog zahtjeva na tr. account).. Cemu cekati u spreadu kad smo ostvarili 90-95% MAXIMALNO MOGUCE zarade?

    avatar

    15.05.2007. (18:01)    -   -   -   -  

  •  
učitavam...